"ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ"


     Είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Απριλίου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Θ «Αβραάμ Μπεναρόγια» (Αριστοτέλους 32, ισόγειο) και ώρα 10.30 π.μ.

     Στόχος της Ημερίδας, που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, είναι να ενημερωθούν τα συνδικαλιστικά στελέχη και οι εργαζόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και τις αλλαγές στις Εργασιακές Σχέσεις στο πλαίσιο των νέων δεδομένων μετά την υπογραφή του Μνημονίου. Εισηγητές στην Ημερίδα του Ε.Κ.Θ θα είναι:

Ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, με θέμα:

«Ανάπτυξη – Νέες θέσεις εργασίας
Προοπτικές Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης»

Ο Άρις Καζάκος, καθηγητής του Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με θέμα :

«Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και διαιτησία του ΟΜΕΔ
στη νέα τάξη πραγμάτων μετά το Μνημόνιο»
Οι λόγοι και οι συνέπειες μιας θεσμικής ανατροπής

Ο Γιάννης Σωπασής, Οικονομολόγος πρ. διευθυντής ΙΚΑ, με θέμα:

«Νέο Ασφαλιστικό-Νόμος 3863/2010. Πλασματικός χρόνος – Διαδοχική Ασφάλιση. Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης γήρατος – αναπηρίας – θανάτου»

     Παρεμβάσεις  θα κάνουν οι Νομικοί Σύμβουλοι του Ε.Κ.Θ, Ηλίας Σαρακενίδης και Μαρία Σταυρίδου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης. Τον συντονισμό της Ημερίδας θα έχει η δημοσιογράφος Χριστίνα Χαλεπλίδου.


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ