Την πολιτική της κυβέρνησης να εγκαινιάζει νέες επενδύσεις Ελλήνων επιχειρηματιών στα Βαλκάνια και άλλες χώρες, όταν στη χώρα μας και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα η αποβιομηχάνιση έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, καταδικάζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ θεωρεί πρόκληση την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ.Θεόδωρου Πάγκαλου στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας για να εγκαινιάσει νέα επένδυση ύψους 9,5 εκατ. Ευρώ του ομίλου «ΚΑΠΝΙΚΗ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε», όταν η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε το εργοστάσιο της στη Θεσσαλονίκη και συρρίκνωσε τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε στο Πολύκαστρο του Κιλκίς και στην Ξάνθη.

Μόνο στον κλάδο επεξεργασίας καπνού χάθηκαν τα τελευταία χρόνια 6.000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που δούλευαν στην παραγωγή καπνού που εξαφανίστηκε από τη Βόρεια Ελλάδα.

Με βάση την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, πριν από μερικά χρόνια, δεν υπάρχει καμία δέσμευση που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας στη χώρα μας όλων αυτών των επιχειρήσεων που μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους και εκτός Ελλάδας – στο βωμό του χαμηλού εργατικού κόστους.

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ εδώ και χρόνια καταγγέλλει την αποβιομηχάνιση που συντελείται στη Βόρεια Ελλάδα, μετατρέποντας χιλιάδες εργαζομένους  σε άνεργους και οδηγεί σε αφανισμό παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως ήταν ο καπνός, η κλωστοϋφαντουργία, ο ιματισμός, τα τρόφιμα-ποτά, το ξύλο κ.ά.

Καλεί την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας με κίνητρα μέσω των αναπτυξιακών νόμων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης, με τη στήριξη κλάδων της παραδοσιακής οικονομίας.


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ