Τα Συνδικάτα προετοιμάζουν τις αγωνιστικές τους δράσεις και αναδεικνύουν τις δικές τους διεκδικητικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από τα δεσμά του Μνημονίου, της κρίσης και της ύφεσης.
          Απευθύνουν προς όλους τους πολίτες ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο, που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, για να αντιπαλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄εντολή της Τρόικα και προς όφελος των τοκογλύφων δανειστών. Πολιτικές που συνθλίβουν τους πολλούς και τους αδύνατους ενώ ενισχύουν και ευνοούν τους λίγους, τους ισχυρούς και τους προνομιούχους.
          Στο πλαίσιο των αγωνιστικών αυτών δράσεων εν όψει του Συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σύσκεψη όλων των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας με στόχο την καταγραφή και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τις προτάσεις των Συνδικάτων για την αντιμετώπιση τους.
          Η πρώτη Σύσκεψη – Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011, ώρα 11 π.μ,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ.Θ (Αριστοτέλους 32).
          Στο ίδιο πλαίσιο η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τις διοικήσεις όλων των Σωματείων της δύναμής του τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη 2011, ώρα 6.30 μ.μ, στο Ε.Κ.Θ.
          Σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και Ε.Κ.Θ την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο “IMPERIAL”
όπου θα παρουσιάσουν τις διεκδικητικές τους προτάσεις για την έξοδο της χώρας από τα δεσμά του Μνημονίου, της κρίσης και της ύφεσης. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της Β.Ελλάδας και των Σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Θ.

                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ