ΤΟ Ε.Κ.Θ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΧΑΛΚΔΙΚΗΣ

          Το ΚΤΕΛ «χρυσάφι» του Νομού Χαλκιδικής, είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα ΚΤΕΛ της χώρας μας, που αν και στο παρελθόν απασχολούσε μέχρι και 150 υπαλλήλους, σήμερα, οι εργαζόμενοι, οδηγοί, εισπράκτορες, ελεγκτές, εκδότες και σταθμάρχες είναι 67 άτομα. Οι ανάγκες μάλιστα, λόγω της αυξημένης καλοκαιρινής κίνησης οδηγεί την επιχείρηση στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, 3 ή 4 μηνών.
          Και ενώ βρισκόμαστε προ των πυλών του καλοκαιριού, που θα ανεβάσει κατακόρυφα την κίνηση, η ιδιοκτησία του ΚΤΕΛ Ν. Χαλκιδικής προφασιζόμενη «οικονομική ζημιά» προχώρησε ήδη σε 6 αδικαιολόγητες απολύσεις προσωπικού με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ έχει ήδη αναγγείλει και άλλες απολύσεις, φτάνοντας τον αριθμό των 20 εργαζομένων. Στόχος της εταιρείας όπως όλα δείχνουν, η μείωση των δρομολογίων και η κάλυψη των καλοκαιρινών αναγκών με έκτακτο πιο φθηνό προσωπικό, εις βάρος πάντα του επιβατικού κοινού.
          Οι παράλογες και αντεργατικές αποφάσεις της επιχείρησης δεν σταματούν εδώ, καθώς η ιδιοκτησία προσπαθεί με κάθε τρόπο να φιμώσει τους εργαζόμενους και να σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους. Με τραμπουκισμούς, με βία (τραυματισμό Προέδρου του Ε.Κ.Θ., Μέλους Δ.Σ. ΟΣΜΕ και Προέδρου Εργαζομένων ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, με την ανοχή της αστυνομίας) με απεργοσπαστικές μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς προσπαθεί να στερήσει από τους εργαζόμενους το δικαίωμα στην απεργία πιστεύοντας πως έτσι θα κάμψει το φρόνημα τους και θα τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τους αγώνες τους.
          Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. με τη στάση της έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτρέψει συμπεριφορές τραμπουκισμού στους αγώνες των εργαζομένων του ΚΤΕΛ Ν.Χαλκιδικής ενώ είναι αποφασισμένη να αντιπαλέψει μαζί τους τις αδικαιολόγητες και αυθαίρετες αποφάσεις των λεωφορειούχων, εάν οι τελευταίοι δεν προχωρήσουν άμεσα στην άρση των παράνομων απολύσεων.
                                                                
                                         Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ