Μαύρη Επέτειος – 21 Απρίλη

     Σαράντα τρία χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη νύχτα της 21ης Απριλίου 1967 που οι συνταγματάρχες υπό την προτροπή και καθοδήγηση των Αμερικάνων κατέλυσαν την Δημοκρατία εγκαθιδρύοντας την δικτατορία που βύθισε τη χώρα μας 7 χρόνια στο σκοτάδι.
     Χιλιάδες δημοκράτες αγωνιστές σύρθηκαν στα δικαστήρια βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν.
     Χιλιάδες ήταν όμως και οι αντιφασίστες που αντιστάθηκαν μέσα από μεγάλες και μικρές οργανώσεις στο φασιστικό καθεστώς των Απριλιανών.
     Η αντίσταση αυτή του λαού μας, συνέχεια του λαϊκού μας κινήματος άνδρωσε τη γενιά του Πολυτεχνείου που με το αίμα της άνοιξε το δρόμο για την πτώση της χούντας.
     Σήμερα 43 χρόνια μετά μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι η Δημοκρατία εδραιώθηκε στη χώρα μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάζουμε όταν ο κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, αλλά και για τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα είναι υπαρκτός και εκπορεύεται από τις ίδιες δυνάμεις, που εγκαθίδρυσαν τη χούντα στη χώρα μας.
     Αυτή τη μέρα, την 21η Απρίλη πρέπει να μην ξεχνάμε να αποτείνουμε φόρο τιμής σ ’όλους αυτούς που όρθωσαν το ανάστημα τους και αγωνίστηκαν ενάντια στην ωμή βία της αμερικανόπνευστης δικτατορίας.
     Είναι η θλιβερή εκείνη επέτειος που πρέπει να θυμούνται οι παλιοί και να παραδειγματίζονται οι νέοι για να μη ξαναζήσει η χώρα μας τέτοιες στιγμές στην ιστορία της.

                                                             Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ