Συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με σκοπό την εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι διοικήσεις των σωματείων των εργαζομένων, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, παρουσία του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.

Όπως αποφασίστηκε το θέμα του Μετρό αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. Στη συνεδρίαση θα πάρουν το λόγο οι εργαζόμενοι και το ΕΚΘ, ενώ θα προσκληθούν οι βουλευτές του νομού και οι φορείς της πόλης. Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Μπουτάρης ενώπιων εργαζομένων και προέδρου ΕΚΘ θα αποστείλει άμεσα αίτημα για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο έργο που έχει βαλτώσει και καλεί την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό των εργαζομένων από την Αττικό Μετρό Α.Ε.  Τα χρονικά περιθώρια της Θεσσαλονίκης, των εργαζομένων και των πολιτών έχουν στερέψει. Δεν θα επιτρέψουμε το έργο του Μετρό της πόλης, που έχει αναδειχτεί σε εθνικό ζήτημα, να πεταχτεί και να συνθλιβεί στις «μυλόπετρες» κυβέρνησης, διοίκησης της Αττικό Μετρό και κοινοπραξίας.

Δεν θα επιτρέψουμε ένα έργο πνοής για την πόλη να μετατραπεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Θεσσαλονίκη.
 

                                                         H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ