Τη ριζική της αντίθεση στο νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και αφορούν την πώληση συμμετοχής του δημοσίου (ΕΛ.Β.Ο, ΕΥΑΘ, Λιμάνι και όλες τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας) μέχρι και 100% σε κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και τις νέες  περικοπές συντάξεων και μισθών, επιβάρυνση πλήθους προϊόντων (αύξηση του ΦΠΑ στο 23%) εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
     Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων μαζί με τη συρρίκνωση των μισθών είναι συνταγή που εφαρμόστηκε και πέρυσι και παρά τις αιματηρές θυσίες των εργαζομένων και του λαού απέτυχε, αφού η κυβέρνηση δεν έπιασε τους οικονομικούς της στόχους και συνεχίζει την αδιέξοδη αυτή πολιτική.
     Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε πλήθος προϊόντων, η εξίσωση του φόρου στα καύσιμα, είναι μέτρα που θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα (αφού δεν θα φτάνουν 2 μισθοί εργαζομένων – αν υπάρχουν, για ένα τόνο πετρελαίου), όταν μάλιστα η αποβιομηχάνιση και οι απολύσεις συνεχίζονται εκτοξεύοντας στα ύψη τα ποσοστά ανεργίας και διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό.
Κανένα εθνικό σχέδιο δεν μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας αν συνεχιστεί η άνιση κατανομή των βαρών, η περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ οι υπεύθυνοι για την κρίση, οι έχοντες και κατέχοντες παραμένουν στο απυρόβλητο.
     Λύσεις υπάρχουν. Η καταπολέμηση της σπατάλης, η πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, είναι μία από αυτές. Τα χρήματα που λείπουν κάποιοι τα έκλεψαν και είναι γνωστοί. Επιτέλους ας τους πιάσουν!!!
     Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αλλάξει την αδιέξοδη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της.


                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ