Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμά και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Σήμερα, η μέρα αυτή πιο επίκαιρα από ποτέ, μας τονίζει την ανάγκη για αλληλεγγύη και ενότητα μεταξύ των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εθνικότητα.
          Μετανάστες και πρόσφυγες, θύματα των πολέμων, των δικτατορικών καθεστώτων, των κλιματικών καταστροφών και των δραματικών συνεπειών από την έλευση και παραμονή στις χώρες τους του ΔΝΤ, ήρθαν στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
            Το Ε.Κ.Θ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία, για την αύξηση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας απέναντι στους μετανάστες που απειλούν την κοινωνική συνοχή, σε μια Ελλάδα που καταρρέει. Η αποτυχία των πολιτικών των Μνημονίων οδηγεί στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση όλους τους πολίτες, με πρώτα θύματα τους μετανάστες και συντελεί με μαθηματική ακρίβεια στη γέννηση φαινομένων “ανθρωποφαγίας”.
            Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, Συλλαλητήριο και Συναυλία το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 στις 15:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.
           Ενωμένοι μπορούμε να αντισταθούμε στις άδικες αλλαγές που επιβάλλουν στις ζωές μας!
                     
                                    H Διοίκηση του Ε.Κ.Θ