ΣΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ  ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ «ΠΑΚΕΤΟ» ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
         Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής έκρηξης, οι εργαζόμενοι , συνταξιούχοι και άνεργοι διαπιστώνουν με οργή και θλίψη πως οι επώδυνες θυσίες των τελευταίων χρόνων που τους οδήγησαν στην εξαθλίωση, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα της Τρόικας, βάζοντας τους για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της, στο όνομα του νέου σκληρού «πακέτου» μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
          Είναι ολοφάνερο πως τα νέα ακόμα πια άνισα, άδικα και επαχθή μέτρα, δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά θα το διογκώσουν. Οι περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές απλώς θα «γονατίσουν» ακόμα περισσότερο εργαζόμενους και νοικοκυριά και θα δημιουργήσουν περισσότερους ανέργους.
          Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να «ακουμπήσει» την ουσία του προβλήματος, δηλαδή, να αντιμετωπίσει σοβαρά τις γενεσιουργές αιτίες του, που είναι η  εισφοροδιαφυγή και η «μαύρη» -ανασφάλιστη εργασία, που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
          Να μπει ένα τέλος στις «λογιστικές» λογικές επίλυσης του προβλήματος της οικονομίας της χώρας μας που οδηγεί σ’  ένα φαύλο κύκλο νέων μέτρων. Να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, να δοθεί ώθηση στην οικονομία, να αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη ύφεση που οδηγεί στην ανεργία και να αποκατασταθεί το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος.
          Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ μαζί με όλους τους εργαζόμενους της πόλης, τους συνταξιούχους και τους ανέργους ετοιμάζεται να δώσει δυναμική απάντηση στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 8/9 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
                 
                                                               
                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ