Τη ριζική της αντίθεση στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, γιατί έτσι θα παραδοθεί στα χέρια των ιδιωτών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
     «Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θεωρεί αδιανόητο να θέλει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ κρατώντας το 34% των μετοχών- υποστηρίζοντας ότι έτσι διασφαλίζει τις τελικές αποφάσεις.
     Το παράδειγμα του ΟΤΕ, που το ποσοστό του Δημοσίου διολίσθησε στο 20% και τώρα πωλείται και το τελευταίο κομμάτι του, δηλώνει ξεκάθαρα ότι κανένας δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει ανάλογη διολίσθηση του ποσοστού του Δημοσίου και στη ΔΕΗ.
     Είναι γνωστό ότι οι ιδιώτες επενδυτές μοναδικό στόχο έχουν το κέρδος και επειδή η ΔΕΗ είναι κερδοφόρα επιχείρηση θέλουν να επενδύσουν σ΄αυτή αφού με τους πιο πρόχειρους υπολογισμούς η απόσβεση των κεφαλαίων θα είναι άμεση (μέσα στην 5ετία).
     Τα κέρδη τους θα προκύψουν από την άμεση αύξηση των τιμολογίων και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όπου υπήρξε ανάλογη διαδικασία η τιμή της KWH αυξήθηκε μέχρι και στο διπλάσιο.
    Οι ιδιώτες δεν έχουν στόχο να επενδύσουν σε νέες επιχειρήσεις αλλά στην ουσία θέλουν να αγοράσουν ένα μονοπώλιο οπότε δεν μπορεί να υπάρξει ο αναγκαίος ανταγωνισμός όπως η κυβέρνηση υποστηρίζει.
     Ο καταναλωτής, ο αγρότης, ο κάτοικος των απομονωμένων περιοχών δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση από τον ιδιώτη.  Η ΔΕΗ ως κρατική εταιρεία μπορεί να κινητοποιηθεί με στόχο το δημόσιο και εθνικό συμφέρον και την εξυπηρέτηση του καταναλωτή. Ο ιδιώτης ΠΟΤΕ.
    Για όλους αυτούς τους κοινωνικούς, αλλά και τους εθνικούς λόγους η διοίκηση του Ε.Κ.Θ διαφωνεί με την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και την παράδοση της στα χέρια ιδιωτών. Καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της και τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ» αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Ε.Κ.Θ

                                                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ