Περιφερειακή σύσκεψη με την συμμετοχή των διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων όλων των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας και των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ διοργανώνουν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ώρα 10.30 π.μ. και κατά τη διάρκεια της θα αναλυθεί από το Προεδρείο της ΓΣΕΕ το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας και θα συζητηθεί ο καλύτερος συντονισμός της δράσης των εργαζομένων προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη συμμετοχή για την επιτυχία της κινητοποίησης.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με το νέο προϋπολογισμό του 2011.
Απαιτούν :
– τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της απεργίας η οποία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις
– μέτρα για την προστασία της απασχόλησης, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού καθώς και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του.
– Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους
– Την εφαρμογή ενός μείγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τα εισοδήματα, την ανάπτυξη και την έξοδο από τις δαγκάνες του μνημονίου


Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους και δεν πρόκειται να δεχθούν νέες περικοπές καθώς και την υποταγή των κλαδικών συμβάσεων στις  επιχειρησιακές  και τη συνέχιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ