Το ΕΚΘ για τα επιδόματα ανεργίας και εποχικά εργαζομένων στον Τουρισμό


          Σταθερή στην αντεργατική της τακτική η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη φορά να "εξοντώσει" τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, επιβάλλοντας λίγο πριν τη λήξη της φετινής τουριστικής περιόδου πλαφόν στις ημέρες επιδότησης ανεργίας που έχει ως αποτέλεσμα την άμεση απώλεια του δικαιώματος, οδηγώντας στην απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους.
          Με τις αντεργατικές τακτικές που ασκεί η κυβέρνηση, μάλλον προσπαθεί να κάνει τον ΟΑΕΔ κερδοφόρο καθώς με τα τερτίπια της επιλέγει να αφήσει ένα τεράστιο αριθμό ανέργων εκτός των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και επιτρέπει μόνο στο 10% των ανέργων να το λαμβάνει.
          Η κοινωνική πολιτική στη χώρα μας, σε μια χώρα που καθημερινά δημιουργεί στρατιές ανέργων,  είναι ανύπαρκτη και δεν αντέχει σε καμία σύγκριση με χώρες του εξωτερικού, οπού ο άνεργος λαμβάνει το βοηθητικό επίδομα μέχρι τη στιγμή που θα έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
          Η Διοίκηση του ΕΚΘ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον Τουρισμό και στον αγώνα που δίνουν προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα και παράλληλα καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει τις αντεργατικές της πολιτικές.

                       

                                          H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ