Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται από τους φοιτητικούς και κοινωνικούς φορείς στην Θεσσαλονίκη για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιείται την Πέμπτη  17 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 17.00  στο Πολυτεχνείο.
        Την ώρα που τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα στοχοποιούνται και εκτελούνται. Την ώρα που ο λαός καλείται να σηκώσει και πάλι στις πλάτες του τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων της Τρόικας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των κυβερνήσεων, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου γίνονται σημερινά. Η ανεργία, τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές, οι εντολές και απαιτήσεις των Βρυξελλών και των οικονομικά ισχυρών, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη γι’ αυτό και το αίτημα για “ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Γι΄αυτό και είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι να δώσουμε μαζικά και ενωτικά το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και αγώνα του Πολυτεχνείου.
        Το «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ» μόνο αν παραμείνουμε μαχόμενοι πολίτες.Οι αγώνες των εργαζομένων δεν δίνονται μόνο για το παρόν , στόχο έχουν το μέλλον. Και το μέλλον αυτής της χώρας είναι η νεολαία. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές που σπρώχνουν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την ανέχεια.
        Αυτή είναι η υπόσχεσή μας στις γενιές που έρχονται και έτσι θα δικαιώσουμε και την ηρωική νεολαία του Πολυτεχνείου του ’73. 
                               
                                      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ