Νέο ρεκόρ ανεργίας, το μεγαλύτερο όλων των εποχών στη χώρα μας, καταγράφηκε για το μήνα Δεκέμβριο, από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία με τον δείκτη της ανεργίας να σκαρφαλώνει στο 21%, ενώ αναμένουμε τα αποτελέσματα της Eurostat που παραδοσιακά τα ποσοστά της είναι μια με δύο μονάδες παραπάνω, αποτυπώνοντας με αριθμούς τη θλιβερή πραγματικότητα.
           Η Βόρεια Ελλάδα κρατάει τα σκήπτρα της «πρωταθλήτριας» της ανεργίας με ποσοστό που φτάνει το 24%. Σύμφωνα με δικά μας στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, είναι μεγαλύτερο και αγγίζει το 30%, την ώρα που οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση στης ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά και σε εκείνες που δημιουργούνται σε ποσοστό πάνω από 50%.
           Τα μεγαλύτερα θύματα, οι νέοι, οι οποίοι πλήττονται σε μεγαλύτερο ποσοστό που φτάνει το 52%. Στις γυναίκες η ανεργία αυξήθηκε αγγίζοντας το 25,3%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Ε.Κ.Θ μια στις τρεις γυναίκες είναι χωρίς εργασία.
           Φαντάζει τρομακτικό, την ώρα που οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 40% μέσα σ΄ ένα χρόνο και κατά 3.920 μέσα σ’ ένα μήνα, αντί να παρθούν μέτρα για την επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας, να μειώνεται το ποσό της επιδότησης της ανεργίας.
           Απαιτούμε την άμεση αλλαγή της αποτυχημένης πολιτικής που και μαθηματικά πια, από τα νούμερα της ανεργίας, οδηγεί στον εργασιακό Μεσαίωνα και στην οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση  των πολιτών. Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν την απασχόληση και θα βγάλουν τη χώρα κα τους πολίτες από τον αδιέξοδο μονόδρομο της εξαθλίωσης.
          
                                    H Διοίκηση του Ε.Κ.Θ