Το ΕΚΘ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των καθηγητών που αντιδρούν στο σχέδιο “Αθηνά”
                Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στους αγώνες των φοιτητών και των καθηγητών που αντιδρούν στο σχέδιο “Αθηνά” του Υπουργείου Παιδείας και που προβλέπει συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων και αναγκαστικές μετακινήσεις φοιτητών σε άλλες πόλεις, σε πολλές δε περιπτώσεις σε άλλες σχολές από αυτές που φοιτούσαν ως τώρα. 
               Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να αναγκάζει τις οικογένειες των φοιτητών να επιβαρυνθούν με νέα έξοδα για τη μεταφορά και εγκατάσταση του παιδιού τους σε άλλη πόλη. Την ώρα μάλιστα που οι περικοπές τμημάτων θα δώσουν τη χαριστική βολή στις τοπικές οικονομίες των πόλεων που “ζουν” από τους φοιτητές.
              Σε μια κοινωνία που η ανεργία στους νέους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, που μια ολόκληρη γενιά μεταναστεύει με στόχο την πρόσβαση στο αυτονόητο δικαίωμα της εργασίας, αποτελεί “εγκληματική” αδικία εις βάρος των φοιτητών να αναγκάζονται εν μέσω των σπουδών τους να αλλάξουν αντικείμενο και πόλη γεγονός που επιτείνει την ανασφάλεια τους.
             Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να αναλογιστεί τις συνέπειες του πρωτοφανούς σχεδίου αλλά και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει τόσο στους φοιτητές, τις οικογένειες τους και στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στις τοπικές οικονομίες των πόλεων που πλήττονται.
                                   H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ