Να πάρουν μέρος μαζικά στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Ε.Κ.Θ, την Ημέρα Δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, καλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
     Στην ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους αναφέρεται:
«Την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010, ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, διαδηλώνουμε ενάντια στη ΛΙΤΟΤΗΤΑ, αγωνιζόμαστε για να δοθεί προτεραιότητα στην Ανάπτυξη και την Απασχόληση.
Τα μέτρα λιτότητας οδηγούν ολόκληρη την Ευρώπη σε ύφεση και την ανεργία σε έκρηξη. Οι διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΕΔΟΘ, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης  της ΓΣΕΕ και της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, διοργανώνουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010, Πανθεσσαλονίκειο Συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου, ώρα 6 μ.μ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ! Να καταδικάσουμε:
• τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές των μισθών και συντάξεων στην Ευρώπη και τη χώρα μας
• Την απορρύθμιση του δικαιώματος στην εργασία, την κατάργηση των ΣΣΕ, την κοινωνική οπισθοδρόμηση
• Τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και του διχασμού της Ευρώπης σε πλούσιες και φτωχές χώρες
Να απαιτήσουμε μια ενιαία Ευρώπη κοινωνική και αλληλέγγυα στους ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες.
ΟΧΙ στην Ευρώπη της λιτότητας και της ανασφάλειας. ΝΑΙ στην Ευρώπη της Απασχόλησης, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης. ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010 στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ώρα 6 το απόγευμα».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ