Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια των τελευταίων ετών να παρουσιαστούν τα συνδικάτα αποκομμένα από την κοινωνία έχει αρχίσει να πέφτει στο κενό. Οι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σκοπό έχουν την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων.
Οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στα άδικα χαράτσια, στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι Έλληνες πολίτες μετά τις αλλεπάλληλες  περικοπές και φοροεπιδρομές, είναι η απάντηση στην τρόικα και στην κυβέρνηση.
Η χρήση  βίας, η καταστολή και ο εκφοβισμός δεν πρόκειται να μειώσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.
Η σύλληψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και των υπολοίπων συναδέλφων, από τις δυνάμεις καταστολής είναι άλλη μια απόδειξη για το ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες και την επιβίωσή τους αλλά μόνο για τις τράπεζες και την ευημερία τους.
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και θα συνεχίσει αταλάντευτα τους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Κάθε μορφής χαράτσια θα μας βρουν απέναντι, δυναμικά στις επάλξεις του αγώνα κατά της φτώχιας και τις δυστυχίας που οδηγούν τους Έλληνες εργαζόμενους και άνεργους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ