Την συγκλονιστική παρουσία των εργαζομένων στην Γενική Απεργία της 5ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν τα Συνδικάτα, το Ε.Κ.Θ και η ΕΔΟΘ,  χαιρετίζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
«Λίγες μόνο μέρες μετά την Πρωτομαγιά, πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν το Ε.Κ.Θ και η ΕΔΟΘ. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνδικάτων και πήραν μαζικά μέρος στη μεγαλύτερη μετά την μεταπολίτευση διαδήλωση ενάντια στα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους έστειλαν το δικό τους βροντερό μήνυμα, τόσο στην Τρόικα όσο και στην κυβέρνηση και απαίτησαν να αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα ΤΩΡΑ!!
Δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης χαιρετίζει αυτή τη μαζική πρωτοφανή συμμετοχή των εργαζομένων στην Γενική Απεργία και τους καλεί να παραμείνουν συσπειρωμένοι στα Συνδικάτα και ενωμένοι να αγωνιστούν μέχρι την τελική νίκη» αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Ε.Κ.Θ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


 

Την τυφλή βία απ΄όπου και αν προέρχεται και η οποία οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων, κατά τη διάρκεια των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, καταδικάζει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
«Δυστυχώς η μεγαλύτερη διαδήλωση των εργαζομένων μετά την μεταπολίτευση, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, σημαδεύτηκε από τυφλή και προβοκατόρικη βία που στοίχισε τη ζωή τριών νέων ανθρώπων.
Τέτοιου είδους στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν δυναμικά άλλα ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματά τους.
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις βίαιες ενέργειες, είτε προέρχονται από τους γνωστούς-άγνωστους είτε από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής (ΜΑΤ) αλλά και την τυφλή βία που υπονομεύει και ακυρώνει αγώνες και αιτήματα.
Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους και απαιτεί να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ