Η ΕΛΒΟ έχει πολλές προοπτικές και δυνατότητες

Να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς το συντομότερο και να εκπονηθεί ένας μακρόπνοος σχεδιασμός, προκειμένου η ΕΛΒΟ να έχει καλύτερα αποτελέσματα κάλεσε την κυβέρνηση η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των Εργαζομένων της εταιρίας, στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο.

«Πρόκειται για μια Βιομηχανία με τεράστιες δυνατότητες που όλοι αναγνωρίζουν. Για να γίνει όμως το επόμενο βήμα θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν η ΕΛΒΟ θα ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή στο υπουργείο Οικονομικών. Να λυθεί άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της» σημείωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. «Εάν δεν γίνει ένας μακρόπνοος σχεδιασμός θα αντιμετωπίσουμε εκ νέου τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων. Πριν λίγο καιρό μας ανακοίνωσαν τον ξαφνικό θάνατο και καταφέραμε να ανατρέψουμε το νόμο της βαρύτητας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Πάρτε γρήγορα μια απόφαση! Δεν αντέχει η Θεσσαλονίκη αυτή την κατάσταση της αποβιομηχάνισης» συμπλήρωσε.
«Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η ΕΛΒΟ έχει τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν. Πρέπει επίσης να διατηρηθεί το σύνολο των θέσεων εργασίας και να δημιουργηθούν νέες. Ελπίζουμε πως η κυβέρνηση θα πράξει όλα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε» σημείωσε επίσης κ. Τσαραμπουλίδης.
Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ. κατέστησε σαφές για ακόμα μια φορά πως η ΕΛΒΟ θα πρέπει να παραμείνει ένας μηχανισμός του δημοσίου και να μην περάσει στα χέρια κάποιου ιδιώτη- πιθανού αγοραστή που μπορεί να καρπωθεί το μέλλον τον οχημάτων του Ελληνικού Στρατού. Υπενθυμίζεται πως η εταιρία εκτός από την κατασκευή στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων, συντηρεί καθημερινά δεκάδες λεωφορεία του ΟΑΣΘ, πυροσβεστικά οχήματα, τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα του στρατού, ενώ θα μπορούσε να συνάψει συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατασκευή απορριμματοφόρων και κοντέινερς, με την Ελληνική Αστυνομία αλλά και με το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ για την κατασκευή ασθενοφόρων.
Κατά την επίσκεψή του το περασμένο Σάββατο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πολλές φορές πως «ήρθε για να δει τα περιουσιακά στοιχεία του υπουργείου στην ΕΛΒΟ». «Ελπίζουμε πως ήθελε να τα καταγράψει για να τα διαφυλάξει και όχι για κάποιον άλλο λόγο» επισημαίνει το Ε.Κ.Θ.
Σημειώνεται πως η ΕΛΒΟ είναι μια εταιρία που τα τελευταία χρόνια μείωσε το λειτουργικό της κόστος κατά 40% και απώλεσε εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Διαθέτει πολλές προοπτικές, αφού είναι η μόνη εταιρία παγκοσμίως που έχει άδεια παραγωγής Hummer από την αμερικανική AM General, γεγονός που σημαίνει πως θα μπορούσε να συνάψει συνεργασία με πολλές χώρες. Το Ε.Κ.Θ. άλλωστε, είναι υπέρ της σύναψης και άλλων τέτοιων συνεργασιών.
Καλούμε άμεσα τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν μια απόφαση σχετικά με το μέλλον της μεγαλύτερης Βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας, για να μην υπάρξουν εκ νέου προβλήματα με τις πληρωμές των 340 εργαζομένων.
 
Στέλνουμε το μήνυμα πως οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, το Ε.Κ.Θ. και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψουν να μπει «λουκέτο» ή να πουληθεί ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός πυλώνας της πόλης.
 

                                                         H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ