Συνάντηση της διοίκησης του ΕΚΘ με τον Χ. Ράιχενμπαχ
           Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ και να συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 μαζί του.
           Πιστεύουμε στον διάλογο και στην εποικοδομητική συζήτηση, δεν προχωράμε σε συμφωνία αλλά σε συνομιλία με τον Ευρωπαίο Επίτροπο και βασιζόμενοι σ’ αυτή την αρχή πορευόμαστε. Δεν θεωρούμε πως μόνο η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι επιχειρηματίες είναι εκείνοι που θα πρέπει να έχουν λόγο στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας. Αντίθετα, θεωρούμε επιβεβλημένη στην τρέχουσα κατάσταση να ακουστούν οι θέσεις των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από τα αρμόδια όργανα που τους εκπροσωπούν. Να τεθούν στο τραπέζι οι επαχθείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η εκτόξευση της ανεργίας σε ποσοστά ρεκόρ, η αποβιομηχάνιση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανάπτυξη.
           Η μειοψηφία της διοίκησης μας κατήγγειλε διότι αδυνατεί να ασπαστεί αυτή τη φιλοσοφία, εξυπηρετεί μόνο κομματικά συμφέροντα και με ευκολία καταφεύγει στην άρνηση και τη λασπολογία.
           Η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης -με συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού-άρα για εμάς αποτελεί προτεραιότητα ο διάλογος με Ευρωπαίους Επιτρόπους και όχι με Αμερικανούς αξιωματούχους. Για τον λόγο αυτό μας προκαλεί έκπληξη η στάση της Ενωτικής Αντιμνημονιακής Συνεργασίας, που αυτό το διάστημα είδε τον Πρόεδρο της να περνά την πύλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να εξαντλεί κάθε συνομιλία με τους εκπροσώπους του και να συναντάται με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αξιωματούχους της «κακής» Αμερικής.
          Η τακτική των παράλληλων μονολόγων των άλλων παρατάξεων δεν μας ενδιαφέρει. Ρόλος μας είναι αφενός ο διάλογος και η τεκμηρίωση θέσεων και απόψεων και αφετέρου η συνέχιση των αγώνων των εργαζομένων, όπως άλλωστε ιστορικά κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.
                               
                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ