Να παραμείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Βόρεια Ελλάδα

    Η αποβιομηχάνιση στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, μετά και τα λουκέτα που αποφασίστηκαν στα δυο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Σέρρες και Ορεστιάδα, κόντρα στην πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη στην οποία η κυβέρνηση εμμένει να πιστεύει πως ήρθε.
      Η απόφαση της Βιομηχανίας για άμεσο λουκέτο στα δυο εργοστάσια θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, θα "αφανίσει" τους τευτλοπαραγωγούς που ζουν από τον πρωτογενή τομέα και θα δημιουργήσει δραματικές συνέπειες στις περιοχές αυτές. 

   Προκαλεί εντύπωση πως τη στιγμή που τα εργοστάσια ζάχαρης της χώρας μειώνονται δραματικά, να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία για να καλύψουμε τις εθνικές μας ανάγκες.
    Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που γίνεται αντιληπτό πως η ανάπτυξη της οικονομίας θα έρθει από την ανάκαμψη στον πρωτογενή και στον δευτερογενή τομέα και όχι μέσα από την τυφλή υποταγή στις μνημονιακές απαιτήσεις.
    Η διοίκηση του ΕΚΘ ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει και να αποτρέψει τα λουκέτα της Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Βόρεια Ελλάδα, να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και να προχωρήσει επιτέλους σε βήματα ανάπτυξης στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της χώρας μας.
 
                                                          H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ