Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στους εργαζομένους του Τύπου που τον τελευταίο καιρό έχουν μετατραπεί σε θύματα μιας χιονοστιβάδας λουκέτων, απολύσεων και αλλαγής εργασιακών σχέσεων.
        Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» για κλείσιμο του καθημερινού φύλλου, μια ενέργεια που θα φέρει νέες απολύσεις και μεγαλύτερη απαξίωση της δημοσιογραφίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
        Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ΤΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» των «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ», της «METROSPORT», των ανταποκριτών του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» και των δημοσιογράφων του «MEGA» που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους και παλεύουμε μαζί τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για τις χαμένες θέσεις εργασίας, τις ατομικές συμβάσεις και το πρωτοφανές «τσεκούρισμα» των μισθών τους.
        Την ώρα που η κοινωνία μαστίζεται από άδικα μέτρα και η ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση είναι μεγαλύτερη και απαραίτητη όσο ποτέ, η δημοσιογραφική φωνή της Θεσσαλονίκης σβήνει, παρασύροντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
        Είμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης της πόλης. Παλεύουμε μαζί τους για να μην επιτρέψουμε τον δημοσιογραφικό αφανισμό της Θεσσαλονίκης.
                  
                                     Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ