ΤΟ Ε.Κ.Θ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
          Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει την επέμβαση της αστυνομίας κατόπιν εντολής της κυβέρνησης στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος που σαν στόχο είχε να σπάσει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.
          Η εργοδοσία για άλλη μια φορά ακολούθησε την αντεργατική οδό, καθώς την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάλογος για την ομαλή επαναλειτουργία του εργοστασίου, εκείνη επέλεξε να ενεργοποιήσει τους ακραίους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της.
        Οι πρακτικές αυτές δεν αποτελούν λύση για την επαναλειτουργία της Χαλυβουργίας και καταπατούν ευθέως τα δικαιώματα των χαλυβουργών.
          Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και ζητά να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση της εταιρείας για την ανάκληση των απολύσεων πρακτική που αποτελεί και τη μόνη λύση για τη σωτηρία της επιχείρησης.
         Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις καταστολής, να αφήσει ελεύθερους τους εργαζόμενους που συνελήφθησαν και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του προβλήματος.
                              
                        
                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ