Το ΕΚΘ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική πρακτική της επιστράτευσης
          Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στους αγώνες των ναυτεργατών και καταγγέλλει την αντιδημοκρατική πρακτική της επιστράτευσης που επιβάλλει η κυβέρνηση στους απεργούς.
          Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε επίδειξη της δύναμης και του αυταρχισμού της απέναντι σε λάθος αποδέκτες. Εξάντλησε τη σκληρότητα της στους απλήρωτους ναυτεργάτες εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες που προχώρησαν σε απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πολλών μηνών που τους χρωστάνε οι προστατευμένοι από το από το ίδιο το κράτος εφοπλιστές.
          Τη στιγμή που οι ναυτεργάτες παλεύουν για την επιβίωση τους αλλά και την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας η κυβέρνηση με μηδενική συναίσθηση της ευθύνης της υποχρεώνει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν απλήρωτοι στην εργασία τους και φυσικά χωρίς να διαμαρτύρονται.
          Θεωρούμε αδιανόητη την πρακτική της κυβέρνησης που αντί να προσπαθεί να σώσει την κατάσταση από τις αποτυχημένες πολιτικές της ύφεσης, των περικοπών και της αφαίμαξης να «δυναμιτίζει» την κοινωνία αφαιρώντας βίαια τα κεκτημένα και αυτονόητα εργασιακά της δικαιώματα.
                                                     
                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ