Με αντεργατικές τακτικές η εργοδοσία του ξενοδοχείου "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ" προσπαθεί να επιβάλλει μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εργοδοσία του ξενοδοχείου "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ" της Θεσσαλονίκης και τις αντεργατικές τακτικές της. Χρησιμοποιώντας εκβιαστικές μεθόδους η ιδιοκτησία προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών 20%, αντίθετα από ότι προβλέπει η κλαδική σύμβαση εργασίας την οποία και οφείλει να σέβεται.

Μετά την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η εργοδοσία αναγκάστηκε να υποχωρήσει για λίγο από ότι φάνηκε. Δυο ημέρες μετά και υπό την απειλή των απολύσεων η εργοδοσία υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν με ανοιχτή ημερομηνία για δήθεν Ένωση Προσώπων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να νομιμοποιήσει τα σχέδια της και να καταφέρει να υλοποιήσει τις εμμονές της για μειώσεις μισθών (σε επίπεδα Βαλκανίων!) τη στιγμή μάλιστα που το ξενοδοχείο καταγράφει μεγάλη πληρότητα.

Καλούμε την επιχείρηση να συμμορφωθεί με το νόμο και να εγκαταλείψει τις παράνομες τακτικές που έχει επιλέξει. Παράλληλα, ζητάμε από την Ένωση Ξενοδόχων να παρέμβει και να αποτρέψει τα σχέδια των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων επιχειρηματιών, που προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί, επιλέγουν να μειώσουν τις τιμές των υπηρεσιών που προσφέρουν καλύπτοντας την απώλεια των κερδών τους από τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, θα δώσουμε τη δική μας μάχη για να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση αυτών των αντεργατικών τακτικών που πλήττουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Ζητάμε οι Ξενοδόχοι να σεβαστούν τις συμβάσεις που οι ίδιοι υπέγραψαν, τη στιγμή μάλιστα που απολαμβάνουν τις παροχές της κυβέρνησης και την άνοδο της τουριστικής κίνησης. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στο Υπουργείο Εργασίας, τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης προκειμένου να σταματήσουμε τις ενέργειες αυτών, των αδίστακτων επιχειρηματιών.

                                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ