1 χρόνος από τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ -"Μαύρη" επέτειος της Δημοκρατίας

Σήμερα, 11 Ιουνίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το "μαύρο" της ΕΡΤ, τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την αιφνιδιαστική και άδικη απόλυση 2.700 εργαζομένων.


Κατά τα λεγόμενα της Κυβέρνησης, το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε προκειμένου να συσταθεί μια ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση… ένα χρόνο μετά η πραγματικότητα τους διαψεύδει, με το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 να παραμένουν άνεργοι και με τη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται αποκλεισμένη από την ενημέρωση.

Τα σχέδια της κυβέρνησης και η αντικατάσταση της ΕΡΤ από την ΝΕΡΙΤ δημιουργούν έναν συρρικνωμένο αθηνοκεντρικό οργανισμό που εξαφανίζει την περιφέρεια, καθιστώντας την Θεσσαλονίκη έδρα ενός ανταποκριτικού γραφείου και όχι κέντρο ενός νέου, αναβαθμισμένου δημόσιου περιφερειακού φορέα για τον οποίο δεσμεύτηκαν.

Το Ε.Κ.Θ. υποστηρίζει την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Αποτελεί χρέος μας να μην ξεχνάμε τη "μαύρη" επέτειο της Δημοκρατίας αλλά και να μαχόμαστε για το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στην ενημέρωση.

                                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ