Την απόφαση της διοίκησης της COSMOTE να προχωρήσει σε απολύσεις 120 εργαζομένων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ζητά την άμεση ανάκλησή τους.

     «Σε μια περίοδο έκρηξης της ανεργίας η διοίκηση της COSMOTE και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΤΕ κ.Τσαμαζ ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας με την απόφασή τους να προχωρήσουν σε 120 απολύσεις εργαζομένων στη μεγαλύτερη και πλέον κερδοφόρα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
     Η COSMOTE ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την D Telecom και το ελληνικό Δημόσιο, έχει 2 δις ετήσιο κύκλο εργασιών και μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στην παγκόσμια αγορά.
     Αντί το μάνατζμεντ να προχωρήσει σε επενδύσεις των κερδών που θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών προχωρά σε 120 απολύσεις για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους όταν είναι γνωστό ότι σ΄αυτό συνυπολογίζονται οι προκλητικές αμοιβές τα bonus και οι ειδικές παροχές των διευθυντικών στελεχών τα οποία μένουν στο απυρόβλητο.
     Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις παράνομες και προκλητικές απολύσεις στην COSMOTE που μοναδικό στόχο έχουν την διατήρηση της κερδοφορίας.
     Καλεί την κυβέρνηση, τον μέτοχο του ελληνικού Δημοσίου, να αναλογιστεί τις ευθύνες της , να σταματήσει να ανέχεται τέτοιου είδους ενέργειες και να παρέμβει ώστε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις στην COSMOTE που αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους» τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Ε.Κ.Θ.


                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ