ΤΟ Ε.Κ.Θ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

        Το τοπίο του εργασιακού Μεσαίωνα που επικρατεί πλέον στη χώρα μας αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά μέσα και από τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, για τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις. Μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαΐου κατατέθηκαν 173 νέες επιχειρησιακές συμβάσεις (ενώσεις προσώπων) που μειώνουν τους μισθούς 16.830 εργαζομένων. Επίσης, από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι και το τέλος Μαΐου 84.772 συμβάσεις μετατράπηκαν σε ατομικές εκ των οποίων οι 20.571 το τελευταίο 15ήμερο.
        Το νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στα εργασιακά δεν αφήνει περιθώρια αναμονής. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τη νέα κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, με νόμο ή υπουργική απόφαση προκειμένου να σταματήσουν οι αντεργατικές ενέργειες των εργοδοτών στις πλάτες των εργαζομένων με επιχειρησιακές συμβάσεις, ενώσεις προσώπων και ατομικές συμβάσεις.
        Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στις αρνητικές πρωτοβουλίες των εργοδοτών και στις συνεχιζόμενες μειώσεις των μισθών που στον ιδιωτικό τομέα ξεπερνούν το 24%.  Πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα με το «πάγωμα» του νομοθετικού πλαισίου, ως την κατάργηση του, που απλώνεται σαν μάστιγα στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους.

               
                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ