Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα των εκπαιδευτικών

             Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης που αποφάσισε αυταρχικά η κυβέρνηση κατά των εργαζομένων καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εκφράζει τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα τους.
             Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες επιλέγει και πάλι την επιστράτευση ολόκληρου του κλάδου των καθηγητών –πριν καν κηρυχθεί η απεργία -και την ποινικοποίηση των απεργιών καταστρατηγώντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων. 
             Με την «προληπτική επιστράτευση» προσπαθεί ανεπιτυχώς να εκφράσει τη δήθεν ευαισθησία της απέναντι στους μαθητές, την ώρα που οι πολιτικές της και οι αποφάσεις της έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην απαξίωση του μαθητή, του καθηγητή και του ίδιου του γονέα.
             Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση, την αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του απεργιακού αγώνα των καθηγητών και να σταματήσει τις συκοφαντικές και υπονομευτικές επιθέσεις εναντίον τους, πρακτικές που είναι καταδικασμένες από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

                           
                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ