Ξεπουλιέται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης… Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;

Την ώρα που…
– οι βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων εκφράζουν στη Βουλή την καθολική τους άρνηση στην προωθούμενη πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ,
– η παραχώρηση του Λιμανιού βρίσκει αντίθετους Δήμο, Περιφέρεια, φορείς και πολίτες της Θεσσαλονίκης,
– η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί μια απαθή στάση κρυμμένη πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ,
οι επικεφαλείς του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει αγνοούν τη συλλογική βούληση και προχωρούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΘ.

Βάζοντας τους εαυτούς τους υπεράνω πάντων συνεχίζουν να εμμένουν στο ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ενώ γνωρίζουν πως διαθέτει τεράστιο ταμειακό απόθεμα, μηδενικό δανεισμό, υψηλή κερδοφορία και σημαντική παρουσία στο χρηματιστήριο.

Αρνούνται να δουν πως ο ΟΛΘ αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης της πόλης αλλά και της χώρας καθώς διαθέτει 100εκατ. ευρώ αποθεματικό, καταγράφει ετήσια κερδοφορία άνω των 20 εκατ. ευρώ ακόμα και την περίοδο της κρίσης και της ύφεσης και έχει τη δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης των επενδύσεων που χρειάζονται για να γίνει σύγχρονο και ανταγωνιστικό. Παραβλέπουν την πραγματικότητα και εμμένουν στην πολιτική του ξεπουλήματος χαρίζοντας το έναντι πινακίου φακής.

Οι "εκτελεστές" αυτού του ξεπουλήματος δείχνουν την απαξίωση τους στην κρατική διαχείριση των δικτύων και επιλέγουν την πώληση του προκειμένου να γεμίσουν πρόσκαιρα τα ταμεία αδιαφορώντας για το πραγματικό όφελος της χώρας υπονομεύοντας την ελληνική οικονομία.

Το ΕΚΘ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΛΘ και μαζί με όλους τους πολίτες της πόλης θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας για να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια. Ο αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της γιατί αυτή έχει τον πρωτεύοντα ρόλο στη διαχείριση των βασικών πυλώνων ανάπτυξης, όπως είναι τα λιμάνια της χώρας και να σταματήσει τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ προτού ξεπουληθεί ολόκληρη η δημόσια περιουσία.

   
                                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ