Την ώρα που καταρρέουν τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα, με τους μισθούς και τα ωράρια εργασίας να θυσιάζονται στο βωμό των παράλογων απαιτήσεων της κυβέρνησης στις επιταγές της Τρόικας, εργαζόμενοι στην εταιρία TOSOH HELLAS και στο REGENCY Καζίνο Θεσσαλονίκης (Entertainment Ψυχαγωγική και Τουριστική Α.Ε.) προχώρησαν στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
          Παράλληλα, χαιρετίζουμε τη δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο Coca Cola 3E της Θεσσαλονίκης, που έπειτα από 43 ημέρες κινητοποιήσεων, η μεγάλη εργατική τους μάχη δικαιώθηκε. Οι εργαζόμενοι εξασφάλισαν την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.
          Με ομοψυχία, ενωμένοι και αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι, μέσα από την δυναμική των σωματείων τους, υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις, εξασφαλίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις χρόνιες κατακτήσεις τους, διατηρώντας και αυξάνοντας τους μισθούς τους, παράλληλα με την ομαλή συνέχιση των επιχειρήσεων, δίνοντας το δικό τους μήνυμα, την ώρα μάλιστα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε κατάσταση ερημοποίησης.
          Το Ε.Κ.Θ καλεί όλους τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τους φόβους και την ανασφάλεια και να διεκδικήσουν συλλογικά τα εργασιακά κεκτημένα τους, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι των παραπάνω επιχειρήσεων να μην αποτελούν τη φωτεινή εξαίρεση αλλά τον κανόνα, σ' ένα εργασιακό σκηνικό που μεταβάλλεται από μέρα σε μέρα.
         Τέλος, καλούμε τους εργοδότες να σεβαστούν τις εργασιακές θέσεις και τις μορφές εργασίας και να γνωρίζουν πως σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρουν απέναντι τους.
                                          
                                    H Διοίκηση του Ε.Κ.Θ