ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  – Το Ε.Κ.Θ. καταδικάζει τα βίαια γεγονότα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΟΙΥΕ από το ΠΑΜΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) από τους "υποστηρικτές" του ΠΑΜΕ που κάτω από τον απόλυτο κομματικό έλεγχο επιλέγουν μέσα από αθλιότητες να υπονομεύουν και να καταστρέφουν νόμιμες διαδικασίες και κατ ‘επιλογή να στρέφονται -όταν το αποφασίσουν- κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος με "κομματικά τάγματα εφόδου".

Οι προπηλακισμοί, η βία και οι τραμπουκισμοί αποτελούν συνηθισμένες πρακτικές των "υποστηρικτικών" του ΠΑΜΕ τα τελευταία χρόνια και κατά πάγια τακτική διαλύουν όλα τα συνέδρια και τις εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων μόνοι τους, απέναντι σε όλες τις άλλες παρατάξεις.

Οι αθλιότητες των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ διέλυσαν και αυτό το συνέδριο, υλοποιώντας τα σχέδια τους που δεν ήταν άλλα από την εμπόδιση της συμμετοχής όλων των νομίμως εκλεγμένων αντιπροσώπων σ’ αυτό με βασικό σκοπό να υπάρξει διορισμός διοίκησης και να μην εκλεγούν αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Το Ε.Κ.Θ. όπως και η Συνομοσπονδία, δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι βιαιότητες, οι αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες. Όσοι δε τις χρησιμοποιούν, δεν έχουν θέση στα συνδικάτα.

 

Οι τρομοκρατικές και ολοκληρωτικές πρακτικές που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, δεν έχουν χώρο στους αγώνες μας.

 

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ελεύθερα και ανεμπόδιστα γιατί τα συνδικάτα είναι οι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας.

 

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στην ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.