ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
        Τις τελευταίες ημέρες οι «παράνομοι» μετανάστες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Οι ίδιοι δεν το επέλεξαν. Αντίθετα, τους επέλεξαν. Λίγο πριν από τις εκλογές έγιναν στόχος της κυβέρνησης με την απόφαση της να δημιουργήσει κέντρα προσωρινής κράτησης για τους «παράνομους» μετανάστες.
        Είναι εμφανές πως οι λάθος πολιτικές που έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην φτώχια και την εξαθλίωση προσπαθούν τώρα να επιβάλλουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων, καλλιεργώντας τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Θεωρούν πως ο εγκλεισμός των ανθρώπων σε «στρατόπεδα» με βάση την καταγωγή, το χρώμα, την εθνικότητα και τη θρησκεία θα απαλλάξει τη χώρα και τους πολίτες από τα δεινά που ζουν.
        Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δεν πρέπει να λησμονούμε πως οι μετανάστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και κυρίως δεν πρέπει στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να «εγκαταλείψουμε» την ανθρωπιά μας.
         Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ εκφράζει την πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, θεωρώντας ότι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται χρόνια στη χώρα μας θα πρέπει να κατοχυρώνονται με τα απαιτούμενα έγγραφα, να ασφαλίζονται, να έχουνε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζόμενους.
         Καταδικάζουμε τις πολιτικές που στοχοποιούν τους μετανάστες και δημιουργούν επικίνδυνα φαινόμενα μέσα στην κοινωνία μας. Λέμε ξεκάθαρα:  «όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, που «ξυπνούν» άλλες μνήμες».
         Οι εργαζόμενοι της πόλης μας, μια πόλη η οποία είχε σαν  χαρακτηριστικό της γνώρισμα, τη συνύπαρξη και την αρμονική συμβίωση πολλών εθνοτήτων για πολλούς αιώνες και που επέδειξε διαχρονικά μεγάλη αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχθεί να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι κατ’ αυτόν τον τρόπο.
                                                         
                                         
                                         Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ