ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ε.Κ.Θ. – Συλλαλητήριο ΔΕΘ 8/9/2018

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων ενόψει του Συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις:

1. Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του 7ου ορόφου του Ε.Κ.Θ. θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Β. Ελλάδος, παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ. Η σύσκεψη είναι ανοιχτή για τους δημοσιογράφους.

2. Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:30.π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αβραάμ Μπεναρόγια" του Ε.Κ.Θ. θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από τη ΓΣΕΕ με θέμα: "Ελληνική Οικονομία μετά την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Προσαρμογής". Στην Εκδήλωση θα πάρουν μέρος συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Θεσσαλονίκης.

3. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:30 το πρωί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με θέμα: "Αναπτυξιακές Προκλήσεις και η Αγορά Εργασίας" το οποίο θα περιλαμβάνει παρουσίαση της μελέτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για α) "Τις Αναπτυξιακές Προκλήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας" και β) "Την παρουσίαση Δεικτών Εκτίμησης της κατάστασης και του κλίματος στην Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα".

4. Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί Αγωνιστικό Συλλαλητήριο και πορεία.

 

Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών σε μια κοινωνία με:

  • Σταθερή και Πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, Υγεία & Ασφάλεια
  • Δίκαιο και Βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, Συντάξεις, Παροχές
  • Ελεύθερη Συνδικαλιστική Δράση – Σεβασμό στους Δημοκρατικούς Θεσμούς
  • Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και στις Εργατικές Κατακτήσεις

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 

Η  Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.