Συμπαραστεκόμενη στον αγώνα των εργαζομένων της COCA-COLA στην Ιρλανδία, η διοίκηση του ΕΚΘ εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Προς τους συναδέλφους της Coca-Cola Ιρλανδίας,
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για τις κινητοποιήσεις και την απεργία που οργανώνετε. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα σας.
Η πρακτική της εταιρείας που εργάζεστε, να απαλλαγεί από ένα μέρος της δραστηριότητάς της δίνοντάς το σε υπεργολαβίες, είναι κοινή σε πολλές χώρες. Ειδικά οι μεγάλες εταιρείες προσπαθούν να περικόψουν τους μισθούς και να συμπιέσουν τα εργασιακά δικαιώματα προσλαμβάνοντας εργολαβικά μικρότερες εταιρείες με τη δικαιολογία της μείωσης του κόστους. Στις μικρότερες αυτές εταιρείες επικρατούν συνήθως άθλιες εργασιακές συνθήκες, οι αμοιβές είναι στα κατώτερα επίπεδα και ο συνδικαλισμός είναι υπό διωγμό. Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε παρόμοια φαινόμενα, με αιχμή το κλάδο της καθαριότητας, όπου η υπερεκμετάλλευση είναι καθημερινότητα.
Με αυτές τις πρακτικές η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα και να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε «προνομιούχους» και «μη προνομιούχους».
Αυτή την περίοδο το κεφάλαιο προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης, που το ίδιο δημιούργησε, στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να περάσουν. Εμείς οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας θα πρέπει να τα εμποδίσουμε.
Ο αγώνας σας ενάντια στην περικοπή των μισθών και την περιστολή των εργασιακών σας δικαιωμάτων πρέπει να γίνει γνωστός σε όλους τους εργαζόμενους , και, δεσμευόμαστε να κινηθούμε σ΄αυτή την κατεύθυνση.»


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
H Διοίκηση του Ε.Κ.Θ