ΤΟ Ε.Κ.Θ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

          Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει ολόψυχα τον αγώνα των Εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ζητά να σταματήσει ΤΩΡΑ το ξεπούλημα της.
          Προκαλεί εντύπωση η τακτική του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης που ξεπουλάει αυτή την κερδοφόρα βιομηχανία, ενώ αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τη στάση της Διοίκησης της Α.Τ.Ε. που μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, απαξιώνει μόνη της την περιούσια της,  μειώνοντας σταδιακά την παραγωγή των εργοστασίων στο 1/10 των εθνικών μας αναγκών. Το εργοστάσιο παρήγαγε 170.000  τόνους το 2009, ενώ το 2011 παράχθηκαν μόλις 37.000 τόνοι, καλύπτοντας τις ανάγκες μας (320.000 τόνοι) με εισαγωγές από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία.
          Αποτελεί παραλογισμό καθώς τα 5 εργοστάσια (Λάρισα, Πλατύ, Σέρρες, Ξάνθη, Ορεστιάδα) της βιομηχανίας θα μπορούσαν να καλύψουν την εγχώρια κατανάλωση, να αυξήσουν τις εξαγωγές και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας. 
         Σημειώνουμε δε, ότι οι πρακτικές αυτές «αφανίζουν» εκείνους τους εργαζόμενους που ζουν από τον πρωτογενή τομέα (τευτλοκαλλιέργητές) και τους οδηγούν στο αδιέξοδο της ανεργίας.
         Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τη στρατηγική της, να σταματήσει τις πολιτικές που «σβήνουν» τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της χώρα μας και έρχονται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις της για ανάπτυξη.
                                                                
                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ