ΤΟ Ε.Κ.Θ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ALPHA» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
          Μετά το λουκέτο στο γραφείο Θεσσαλονίκης του τηλεοπτικού σταθμού STAR, του οριστικού κλεισίματος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, τις απολύσεις στα μέσα πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και στα τοπικά, σειρά είχε το κλείσιμο του ανταποκριτικού γραφείου Θεσσαλονίκης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.
         Θεωρούμε αδιανόητη την ανάλγητη και αντεργατική πρακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA» η οποία προχώρησε απροειδοποίητα στην οριστική και αμετάκλητη απόφαση της, για κλείσιμο του γραφείου Θεσσαλονίκης, αφήνοντας μετέωρους τους 23 εργαζόμενους (τεχνικούς, διοικητικούς και δημοσιογράφους).
         Οι πρακτικές που επιλέγει ακόμα μια τηλεοπτική επιχείρηση για δήθεν διάσωση των θέσεων 4 δημοσιογράφων, με μειωμένες αποδοχές και ατομικές συμβάσεις, είναι γνωστή και αποτελεί «στάχτη στα μάτια» ενώ έχει ως μοναδικό στόχο τη διάσπαση των εργαζομένων.
         Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση προκαλεί οργή όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά στο σύνολο των πολιτών της Θεσσαλονίκης που για άλλη μια φορά γίνεται μάρτυρας στο ίδιο σκηνικό, την απομόνωση δηλαδή της ειδησεογραφικής φωνής της Βόρειας Ελλάδας.
         Το Ε.Κ.Θ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στηρίζει τους αγώνες τους ενώ ζητάει από την εργοδοσία να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης.
                                                                
                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ