ΔΤ ΕΚΘ ΓΙΑ ΕΛΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΛΠΑ εκφράζει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μετά την έξωση που ζήτησε μέσω δικαστικών επιμελητών ο ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου στεγάζεται το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι η ΕΛΠΑ οφείλει μισθώματα πολλών μηνών, που είχαν ως αποτέλεσμα την έξωση, και παράλληλα δεδουλευμένα δύο ετών σε εργαζόμενους, ενώ έχει χρέη εκατομμυρίων σε δημόσιο και ΙΚΑ.

Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιήγησης είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και ιδρύθηκε το 1926. Διοικείται από διοικητικό συμβούλιο που προκύπτει από εκλογές μεταξύ των 600 περίπου τακτικών μελών της. Στις αρμοδιότητές της είναι μεταξύ άλλων η αποκλειστική έκδοση διεθνών διπλωμάτων, δυνατότητα που της έχει εκχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο, ενώ τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας που προσφέρει χρησιμοποιούν περίπου ένα εκατομμύριο χρήστες ΙΧ αυτοκινήτων. Την ίδια ώρα, ήταν ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της χώρας μας σε διεθνείς αγωνιστικούς αγώνες αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξακολουθούν να εξυπηρετούν τους χιλιάδες ασφαλισμένους με οποιονδήποτε τρόπο, προχωρώντας για παράδειγμα σε εκτροπή των τηλεφωνικών γραμμών της Θεσσαλονίκης (μετά την έξωση) στα γραφεία της Αθήνας κ.α.

Το ΕΚΘ βρίσκεται στο πλευρό του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΠΑ που ζητά να οριστεί κανονική και όχι προσωρινή Διοίκηση προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ