Ε.Κ.Θ.: Δικαίωση για τους εργαζομένους της «Μαλαματίνα»

Ε.Κ.Θ.: Δικαίωση για τους εργαζομένους της «Μαλαματίνα»

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην οινοποιία «Μαλαματίνα», οι εργαζόμενοι που λοιδορήθηκαν, συνελήφθησαν, τους επιτέθηκαν τα ΜΑΤ δικαιώνονται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου έκρινε παράνομες τις προσλήψεις στις οποίες προχώρησε η ιδιοκτησία της εταιρίας με σκοπό να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να συνεχίσει τη λειτουργία της, την ώρα που οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι βρίσκονταν έξω από τις εγκαταστάσεις της οινοποιίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης σε νόμιμη απεργία διαμαρτυρόμενοι για τις μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας διεκδικώντας επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν και τήρηση των συμφωνηθέντων, προστατεύοντας στην ουσία όσα θεσπίζει η νομοθεσία.

Αλήθεια, μετά από αυτή την απόφαση θα ζητήσουν συγνώμη από τους εργαζόμενους που λοιδορήθηκαν και χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ η τότε ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επέτρεψε την επίθεση της αστυνομίας και η Εισαγγελία για τις συλλήψεις που έγιναν, υπερασπιζόμενοι με αυτό τον τρόπο τους απεργοσπάστες;

Αναμένουμε επίσης με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη που χρησιμοποιούσε τότε το παράδειγμα των εργαζομένων στην «Μαλαματίνα» ποινικοποιώντας το δικαίωμα στην απεργία. Αλήθεια, θα συνεχίσει να τους χρησιμοποιεί ως… «παράδειγμα» και μετά την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης;

Ο αγώνας των εργαζομένων που διεκδικούν τα αυτονόητα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλεια και σεβασμό στους χώρους εργασίας δικαιώνεται, όπως εξάλλου δικαιώθηκαν και οι απολυμένοι στα Λιπάσματα Καβάλας, των οποίων οι απολύσεις κρίθηκαν άκυρες τελεσίδικα.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τονίζει προς πάσα κατεύθυνση πως κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας αγωνίζεται, διεκδικεί και δικαιώνεται.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.