Ε.Κ.Θ. για αντεργατική και προσχηματική απόλυση εργαζομένου – Προέδρου του Κλαδικού Σωματείου στα Μεταλλεία Βορείου Ελλάδος

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις αντεργατικές πρακτικές της εργολάβου – εταιρείας EDILMAC (που δραστηριοποιείται στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην Ολυμπιάδα), που με προσχηματικό τρόπο και έωλα επιχειρήματα προχώρησε στην απόλυση του Προέδρου του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία Βορείου Ελλάδος, κ. Τζανετή Νικόλαου.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση αυτή, η οποία έρχεται σε συνέχεια της εχθρικής στάσης της εταιρείας απέναντι στο Σωματείο και στα συνδικαλιστικά της στελέχη. Παράλληλα, τονίζει ότι η συνδικαλιστική δράση και διεκδίκηση, δεν πρέπει να φιμώνεται, ούτε να «προβοκάρεται» από κανέναν.
Άμεσα η διοίκηση της EDILMAC πρέπει να αντιληφθεί, ότι η εργασιακή ειρήνη απαιτεί τον πλήρη σεβασμό από την πλευρά των εργοδοτών προς τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, τον τίμιο και ειλικρινή διάλογο και να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.