Ε.Κ.Θ.: Να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας

Ε.Κ.Θ.: Να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν δυο νέα εργατικά ατυχήματα που έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στους χώρους εργασίας.

Δυστυχώς, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται συνεχώς χειροτερεύει. Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και ο Γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) της ΓΣΕΕ, Ανδρέας Στοϊμενίδης καλώντας την Πολιτεία για τη λήψη μέτρων και την διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων στους χώρους εργασίας.

Ο κατάλογος των δυστυχημάτων και των ατυχημάτων δεν έχει τέλος. Καλούμε την Πολιτεία και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να μην παρακολουθούν απλά τα συμβάντα αλλά να προχωρήσουν στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας και να ενισχυθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για καλύτερους και πιο εξονυχιστικούς ελέγχους.

Ειδικότερα τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητο να ενισχυθούν τα μέσα ατομικής προστασίας, οι εργαζόμενοι να διεκδικούν ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας και οι εργοδότες να μεριμνούν πως όλα τα μέτρα τηρούνται.

Η ασφάλεια και η υγιεινή στους χώρους εργασίας πρέπει να είναι προτεραιότητα και υπόθεση όλων μας!

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.