Ε.Κ.Θ.: Να σταματήσουν οι διώξεις των εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα»

Ε.Κ.Θ.: Να σταματήσουν οι διώξεις των εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα»

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις νέες συλλήψεις του Γιάννη Φραγγίδη, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά και του Άρη Μερκενίδη, προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος και μέλους της Διοίκησης του ΕΚΘ.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Θεσσαλονίκης είναι για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθώντας την νέα βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στην είσοδο της επιχείρησης «Μαλαματίνα». Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν ξανά, διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια τρομοκράτησης των υπαλλήλων από πλευράς εταιρίας και ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού τους αγώνα, την μη τήρηση αποφάσεων Δικαστηρίου που ορίζουν συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης από πλευράς νέων ιδιοκτητών, τις παράνομες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η νέα ιδιοκτησία και την μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση της εταιρίας να «στήσει» απεργοσπαστικό μηχανισμό. Τέτοιες εκδικητικές πρακτικές έχουν ως μοναδικό σκοπό να κάμψουν το ηθικό των απεργών εργαζομένων που αγωνίζονται για τα αυτονόητα: για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Καλούμε για πολλοστή φορά την νέα ιδιοκτησία της «Μαλαματίνα» να σεβαστεί τα συμφωνηθέντα και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πολιτικές της, να προχωρήσει σε ανάκληση των απολύσεων και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Οι συνάδελφοί μας στην «Μαλαματίνα» δεν είναι μόνοι τους. Έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο της μισθωτής εργασίας της Θεσσαλονίκης.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.