Ε.Κ.Θ.: Να συνεργαστεί η Fraport Greece με το Σωματείο Εργαζομένων Αεροδρομίου Μακεδονία

Ε.Κ.Θ.: Να συνεργαστεί η Fraport Greece με το Σωματείο Εργαζομένων Αεροδρομίου Μακεδονία

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη Fraport  Greece για την άρνηση της εταιρίας να παραχωρήσει αίθουσα εντός του αεροδρομίου «Μακεδονία» στο Σωματείο Εργαζομένων για την διεξαγωγή των εκλογών του Σωματείου για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αντιπροσώπων του Σωματείου για δευτεροβάθμια- τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και για την Επιτροπή Ασφάλειας και Υγιεινής.

Οι εκλογές του Σωματείου θα πραγματοποιηθούν στις 6,7 και 8 Μαρτίου 2023 από τις 8:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Προκειμένου να διεξαχθεί η προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία ζητήθηκε με επίσημο τρόπο από την διαχειρίστρια εταιρία η παραχώρηση χώρου. Όπως αιτιολογημένα επισημαίνει στο έγγραφό του προς την Fraport Greece το Σωματείο Εργαζομένων η παραχώρηση χώρου κρίνεται απαραίτητη, καθώς εκατοντάδες μέλη του εργάζονται στο Αεροδρόμιο Μακεδονία σε διαφορετικά ωράρια, επομένως η παραχώρηση αίθουσας διευκολύνει την εκλογική διαδικασία και εξασφαλίζει την μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτή. Δυστυχώς, παρά την καλή πρόθεση του Σωματείου που εγκαίρως αιτήθηκε από την διαχειρίστρια εταιρία την παραχώρηση αίθουσας η Fraport Greece δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί την εταιρία στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας να διευκολύνει το Σωματείο Εργαζομένων Αεροδρομίου Μακεδονία, να παραχωρήσει αίθουσα και να συμβάλει με την στάση της στην ανάδειξη νέων εκπροσώπων στο ΔΣ και τα υπόλοιπα όργανα μέσα από καταστατικά κατοχυρωμένες διαδικασίες. Η μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές εξασφαλίζει άλλωστε τη δημοκρατικότητα της διαδικασίας αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.