Ε.Κ.Θ.: Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους με σεβασμό

Ε.Κ.Θ.: Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους με σεβασμό

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την συμπεριφορά του προέδρου της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» κ. Νίκου Ταχιάου.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο περιθώριο της εκδήλωσης Openhouse 2022, όταν ζητήθηκε από δημοσιογράφους από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης στον Κατασκευαστικό Τομέα να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ για την πορεία των εργασιών του έργου στο σταθμό «Παπάφη» που ήταν επισκέψιμος για το κοινό, ο κ. Ταχιάος με υπεροψία δεν επέτρεψε στον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων να μιλήσει σχολιάζοντας μάλιστα ενώπιων των εκπροσώπων του Τύπου πως δεν επιθυμεί να «μιλήσουν συνδικαλιστές».

Την ίδια ημέρα συνέβη κι άλλο περιστατικό πάλι με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό Α.Ε.». Εργαζόμενος του έργου τον προσέγγισε θέλοντας να του μιλήσει για τις οικονομικές απολαβές των υπαλλήλων και να θίξει το ζήτημα της αύξησης των μισθών των εργαζομένων, ζητώντας του να μεσολαβήσει στον ανάδοχο που είναι ο εργοδότης των υπαλλήλων στον κατασκευαστικό τομέα. Ο συνάδελφος αντί να λάβει μια απάντηση όπως θα άρμοζε στον προϊστάμενό του, τον άκουσε να σχολιάζει πως θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι οι υπάλληλοι που… πληρώνονται και να μην διεκδικούν αυξήσεις.

Προφανώς, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» αντιλαμβάνεται το έργο ως… προσωπική του επιχείρηση και ιδιοκτησία, στην οποία αποφασίζει ο ίδιος πότε θα δίνονται αυξήσεις και πότε όχι, και μάλιστα απαιτεί από τους εργαζόμενους σε αυτό να λένε και «ευχαριστώ» στον ίδιο για τα αυτονόητα, που αμείβονται δηλαδή για τις εργασίες που προσφέρουν, και μάλιστα με ζήλο προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από την πολιτική ηγεσία.

Τα δυο παραπάνω περιστατικά ήρθαν σε γνώση του προέδρου του Ε.Κ.Θ., Χάρη Κυπριανίδη, όταν ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο λίγο αργότερα.

Ο κ. Ταχιάος αλλά και οι διορισμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση σε αντίστοιχα πόστα οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκφράσεις τους απέναντι σε εργαζόμενους οι οποίοι αγωνιούν για το αύριο, επηρεάζονται από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια όπως το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, δουλεύουν κάτω από σκληρές συνθήκες και διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Το ίδιο προσεκτικοί οφείλουν να είναι όταν μιλούν στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων του φορέα του οποίου προΐστανται.

Ειδικότερα για το Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει την πόλη και τους πολίτες, δεν θα πρέπει οι έχοντες εξουσία και θέσεις να λησμονούν όσα πέρασαν οι εργαζόμενοι στο παρελθόν: απολύσεις, καθυστερήσεις πληρωμών, αντεργατικές συμπεριφορές.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης αξίζουν σεβασμό και αναγνώριση του έργου τους, τόσο στα εργοτάξια καθημερινά όσο και στη διάρκεια κάθε λογής φιέστας.

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.