Ε.Κ.Θ.: «Όχι άλλα αθώα θύματα στη Μέση Ανατολή»

Ε.Κ.Θ.: «Όχι άλλα αθώα θύματα στη Μέση Ανατολή»

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή και η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα κι ακόμα μεγαλύτερο ασταθές περιβάλλον.

Την ώρα που Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζουν τις εκατέρωθεν επιθέσεις τα θύματα αυξάνονται και η συντριπτική τους πλειονότητα είναι παιδιά, γυναίκες και άμαχος πληθυσμός.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις αυτές και εκφράζουμε τη σοβαρή μας ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πρόσφατη ανθρωπιστική βοήθεια που επιτράπηκε να περάσει στην περιοχή είναι σταγόνα στον ωκεανό. Η βοήθεια που παρέχεται δίνεται με το σταγονόμετρο την ώρα που τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μιλούν για ελλείψεις τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και καυσίμων, ενώ οι εικόνες που φτάνουν είναι αποκαρδιωτικές για την ανθρωπότητα.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει, ώστε να επιτραπεί ο ανεφοδιασμός της Λωρίδας της Γάζας και να λάβει έστω και την ύστατη στιγμή πρωτοβουλίες για μην θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα.

Ζητάμε άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, λύση μέσω ειρηνευτικών διαδικασιών υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΟΗΕ και των ηγετών του κόσμου και δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους.

Λέμε όχι στον πόλεμο!

Να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα!

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.