ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17/5/2017  ΣΤΙΣ 10:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ. – ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ

 

Θέμα: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) απευθύνει κάλεσμα ενότητας σε όλους τους εργαζόμενους της δύναμης του, στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

Η Κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας επί της ουσίας σ’ ένα 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο που υπέγραψε, τώρα έρχεται με ένα ακόμα μνημόνιο να αποδομήσει την Κοινωνία και να γκρεμίσει ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Λέμε ΌΧΙ:

  • στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.
  • στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση των εργαζομένων και μικρομεσαίων του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 -5-17 ΣΤΙΣ 10:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.

 

Για τη  Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

             Ο Πρόεδρος                                      Ο Αν. Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης                        Αναστάσιος Αραμπατζής