ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ -Πανεθνική Ημέρα Δράσης Απεργία 30 Μαΐου 2018 Συγκέντρωση 11π.μ. Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

             

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ

 

Θέμα: Πανεθνική Ημέρα Δράσης

Απεργία 30 Μαΐου 2018

Συγκέντρωση 11π.μ. Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) απευθύνει κάλεσμα ενότητας σε όλους τους εργαζόμενους της δύναμης του στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης στις 30 Μαΐου 2018, την 24ωρη απεργία την ίδια ημέρα και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Το Ε.Κ.Θ., μέσα από τη ΓΣΕΕ, μετέχει στην "Κοινωνική Συμμαχία", όπως έχει ονομαστεί το  κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε με άλλους εννέα από τους μαζικότερους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κατά των πολιτικών λιτότητας. Πρόκειται για ένα νέο πλαίσιο δράσης προκειμένου να μετέχουμε όλοι στην "Κοινωνική Συμμαχία"(www.socialalliance.gr) και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διεκδικήσουμε δυναμικά, εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση. Όλοι μαζί, θέτουμε την πατρίδα μας στην πρώτη γραμμή με σκοπό την "παλινόρθωση" της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Οχτώ χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν τη χώρα σε βαθιά, παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική καχεξία. Θύματα είναι οι πιο υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης είναι αναγκαία. Προβάλλουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στους χώρους εργασίας, στα Σωματεία και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΙΟΥ 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11π.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

Ενώνουμε δυνάμεις ενάντια σε:

  • Λιτότητα
  • Ανεργία
  • Υπερφορολόγηση

 

Για τη  Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

Ο Πρόεδρος                                         Ο Αν. Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης                        Αναστάσιος Αραμπατζής