ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Θ. – Εκδήλωση με θέμα «Τα γεγονότα του Μάη ’36 στη Θεσσαλονίκη  και η σημερινή κατάσταση στον εργασιακό χώρο»

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Θ. – Εκδήλωση με θέμα «Τα γεγονότα του Μάη ’36 στη Θεσσαλονίκη και η σημερινή κατάσταση στον εργασιακό χώρο»

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Θ.

 

Εκδήλωση

με θέμα

«Τα γεγονότα του Μάη ’36 στη Θεσσαλονίκη

και η σημερινή κατάσταση στον εργασιακό χώρο»

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Δύναμης του, να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στις 18:00 στο αμφιθέατρο «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Ε.Κ.Θ. με θέμα «Τα γεγονότα του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη και η σημερινή κατάσταση στον εργασιακό χώρο».

Τα γεγονότα του τριημέρου 9,10,11 Μαΐου 1936 συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη με απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και γρήγορα ξέσπασαν σε όλη τη χώρα. Το Εργατικό Κίνημα τιμά τους νεκρούς του, τιμά τους αγώνες εκείνων που πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή την κατάκτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Στην εκδήλωση ο ιστορικός- δημοσιογράφος Νίκος Μαραντζίδης αναμένεται να αναφερθεί στα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και πρώην πρόεδρος Ε.Κ.Θ., Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης θα παρουσιάσει στοιχεία ερευνών για την αγορά εργασίας και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων Ελλάδας, ενώ η δικηγόρος- εργατολόγος Νεκταρία Αγγελάκη θα αναφερθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων της μισθωτής εργασίας.

Θα μιλήσουν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές: Άννα Ευθυμίου (Νέα Δημοκρατία), Κατερίνα Νοτοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ), και Αντώνης Σαουλίδης (ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης.