ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ- Προς τις διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ. – Εργατική Πρωτομαγιά 2024

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ- Προς τις διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ. – Εργατική Πρωτομαγιά 2024

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Προς τις διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ.

 

Εργατική Πρωτομαγιά 2024

Απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

 

 

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Δύναμης του, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μάη 2024, στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ. και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει, στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά στο κτίριο του ΕΚΘ). Τα σωματεία που επιθυμούν να παραγγείλουν στεφάνι, να απευθυνθούν στη γραμματεία του Ε.Κ.Θ. (2310- 252935).

 

Οι αγώνες μας διαχρονικοί και πάντα επίκαιροι έχουν ως βασικά αιτήματα τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ειρήνη και την Ισότητα. Τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες εκείνων που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα δικαιώματά μας.

 

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι απεργία! Θυμόμαστε και τιμούμε τους πρώτους αγώνες των εργαζομένων κι όλους τους άλλους που ακολούθησαν. Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ημέρα αναγνώρισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παγκοσμίως. Συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας και των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες για όλους.

 

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

 

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

 

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΝΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 

Απαιτούμε:

 

Αύξηση μισθών και προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.

 

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα.

 

Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.).

 

Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.

 

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων.

 

Αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024