ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Θ για την Πρωτομαγιά 2022

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Θ για την Πρωτομαγιά 2022

 

 

Εργατική Πρωτομαγιά 2022

Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους της Δύναμης του, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μάη 2022, στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ. και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει, στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά στο κτίριο του ΕΚΘ). Τα σωματεία που επιθυμούν να παραγγείλουν στεφάνι, να απευθυνθούν στη γραμματεία του ΕΚΘ (2310.252935).

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, και τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό – απεργιακό παρόν στο κάλεσμα του Ε.Κ.Θ.

Αντλώντας δύναμη από τους ιστορικούς αγώνες, δίνουμε τη δική μας μάχη για την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών. Όλοι μαζί λέμε «Ο μισθός δεν φτάνει. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει».

136 χρόνια μετά θυμόμαστε και τιμούμε τους πρώτους εκείνους αγώνες των εργαζομένων κι όλους τους άλλους που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια.
  • Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ, ρύθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισή του με πρόσθετους οικονομικούς όρους ως καθολικά κατώτατα όρια προστασίας.
  • Δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις και παροχές. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
  • Σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και στις εργατικές κατακτήσεις.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

 

Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ

        Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Κυπριανίδης                                  Δ. Μπρούσας